Jag har skrivit i ganska maklig takt, men ändå har det gått fort framåt. Handlingen skriver sig själv och jag får hellre stoppa av andra orsaker än inspiration. En sak som fascinerar mig när jag håller på att skriva en roman är allt det man behöver ta reda på om omgivningen. Var ligger olika myndigheter, restauranger etc eller hur de ser ut. Hur ser olika orter ut. Hur fungerar det på socialnämnden eller polisstationen. Ofta hamnar man i lite historiska dilemman. Jag har skrivit romaner som handlat om början av 1800-talet där jag fick gräva djupt för att få reda på begravningsceremonier eller vilken mat man åt. När jag skrev om första och andra världskriget fanns otroligt mycken information på nätet. Den roman jag håller på med nu är lite kortare tidsspann, men mycket har hänt sedan 1980-talet.
Min huvudperson är född 1985. Vilken musik kan hon gilla? Om hon lyssnar mycket på texterna? Kan hon gilla Robyn? Lars Winnerbäck? Sådana frågor tycker jag gör skrivningen ännu mer intressant. Men ibland behöver man hjälp. Det är min svaghet att fråga andra. Men även det hoppas jag kunna lära mig.
Jag fick ett nej från ett bokförlag förra veckan på min förra roman, men jag stannade inte upp och deppade utan skickade snabbt iväg ett manus till ett annat bokförlag. En dag kanske. Jag hoppas.
En roman bör vara mellan 80 tusen till 90 tusen ord. Jag har nu skrivit 50 tusen. Över halva boken är skriven.
Vill du veta när nästa blogginlägg kommer. Anmäl dig här!
2 kommentarer
En som är född 84 skulle säga att Robyn och Lars Winnerbäck skulle man kunna lyssna på. Hellre den första än den sista för denna person. Säg till om du har några frågor om hur en 85:a skulle kunna tänka och fungera. Jag hjälper gärna till!
Du är så duktig! Fortsätt så!